Herkomst van ons vlees

Uitsluitend eerste klas vlees

Iedere maandag toert Jan Gelderblom, vakslager en franchisegever, naar boer Evert-Jan van der Brink in Wekerom om zelf de ‘dikbillen’ te selecteren die uiteindelijk bij u op het bord belanden. Van der Brink staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van vertrouwd, luxe rundvlees. Hij levert een constante kwaliteit vlees en is daarom de vertrouwde, vaste leverancier van de Gelderblomgroep.

De koeien van Van der Brink hebben een heel goed leven. ‘s Winters staan ze warm en droog op stal en in de warmere maanden dartelen ze er lustig op los in de weide. De koeien krijgen goed te eten - niet te overdadig, want dat is niet goed voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo goed uit en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of overdadig mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren! De runderen die Gelderblom selecteert, gaan naar de slachterij en worden dezelfde dag nog afgeleverd in de centrale worstmakerij te Driebruggen. Al het vlees is dus dagvers! Vanuit Driebruggen zorgt Gelderblom ervoor dat de halfproducten verspreid worden over de vijftien filialen in den lande.

Naast het rundvlees, heeft Gelderblom vanzelfsprekend ook 1e klas varkens-, lamsvlees en kip in het assortiment. Iberico varkensvlees bijvoorbeeld is subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Probeer het eens!

Black Angus Beef; het kaviaar onder het rundvlees!

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsrundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.

Kom en overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje Schots rundvlees. Wij hebben onder andere Black Angus steaks, rib-eye steak en kogelbiefstuk. Lees meer >>

Dry-aged

Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) of ‘adellijk’ worden om het meest smakelijk te worden voor consumptie. Tijdens het droog en koud laten besterven verliest het vleesproduct veel vocht en gewicht en breken enzymen het bindweefsel af. Het vlees wordt malser én smakelijker. Dit proces werd vroeger in de praktijk gebracht door de poelier met wild zoals haas of konijn, maar is tegenwoordig bij vleesspecialzaken in trek als Dry Aged Meat. Lees meer >>

Wist u overigens dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees?

Naast onze Hollandse slachtkuikens kan Gelderblom ook een blauwpootkip, polderhoen, of kipfilet ‘Les Landes’ leveren. De blauwpootkip is een vrije-uitloopkip, die niet wordt volgestopt met antibiotica maar geniet van een lekker rustig leven, ruimte, buitenlucht en goed voer. Deze kippen krijgen een langere tijd om op een natuurlijke manier te groeien dan reguliere kippen. De ‘Les Landes’ kipfilet wordt geproduceerd van de Franse merkkip Label Rouge. Het vlees van deze kippen bevat meer eiwitten en vitamines, een goed evenwicht aan vetzuren en minder water. Label Rouge stelt aan het fokken echter nog hogere eisen dan de Europese wetgeving, en dat komt de smaak van de filet zeker ten goede. Bestelt u dit dan haalt u een kakelvers topproduct in huis. Fijn om te weten is dat Gelderblom-slagerijen enkel werken met basisgrondstoffen en zo min mogelijk met E-toevoegingen; hun kruidenfabrikant levert NSG-vrije kruidenpakketten. In de worstmakerij te Driebruggen maakt Gelderblom ook veel producten waarin gluten en lactose tot een minimum zijn beperkt.

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.

Bron: Gelderblom magazine

Weersverwachting

A
Vandaag
11.3°C
onbewolkt
Wind: wzw 3 m/sec
C
dinsdag
15°C
C
woensdag
14°C

Openingstijden

MaandagMa 8:00 t/m 18:00 uur
DinsdagDi 8:00 t/m 18:00 uur
WoensdagWo 8:00 t/m 18:00 uur
DonderdagDo 8:00 t/m 18:00 uur
VrijdagVr 8:00 t/m 18:00 uur
ZaterdagZa 8:00 t/m 17:00 uur
ZondagZo t/m
Koningsdag, vrijdag 27 april zijn wij gesloten.

Waar kunt u ons vinden

Map-icon
Adres: Keizerstraat 10, 3417 EB Montfoort
Telefoon: 0348-471303 Telefoon: 0348-471303
E-mail: montfoort@slagerijgelderblom.nl
KVK: 30218032