Uitsluitend eerste klas vlees

Wekelijks worden bij boer Evert-Jan van der Brink in Wekerom om ‘dikbillen’ geselecteerd die uiteindelijk bij u op het bord belanden. Van der Brink staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van vertrouwd, luxe rundvlees. Hij levert een constante kwaliteit vlees en is daarom de vertrouwde, vaste leverancier van de Gelderblomgroep.

De koeien van Van der Brink hebben een heel goed leven. ‘s Winters staan ze warm en droog op stal en in de warmere maanden verblijvenze in de groene weiden. De koeien krijgen goed te eten. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie dus bij Van der Brink. Een veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren! De runderen die wij selecteren gaan naar de slachterij en gaan dezelfde dag nog ons bedrijf. Al het vlees is dus dagvers! Vanuit Driebruggen zorgt Gelderblom ervoor dat de halfproducten verspreid worden over onze filialen.

Naast het rundvlees, heeft Gelderblom vanzelfsprekend ook 1e klas varkens-, lamsvlees en kip in het assortiment. Iberico varkensvlees bijvoorbeeld is subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest. Probeer het eens!

Black Angus Beef; het kaviaar onder het rundvlees!

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsrundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.

Kom en overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje Schots rundvlees. Wij hebben onder andere Black Angus steaks, rib-eye steak en kogelbiefstuk.

Wist u overigens dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees?

Naast onze Hollandse slachtkuikens kan Gelderblom ook een blauwpootkip, polderhoen, of kipfilet ‘Les Landes’ leveren. De blauwpootkip is een vrije-uitloopkip, die niet wordt volgestopt met antibiotica maar geniet van een lekker rustig leven, ruimte, buitenlucht en goed voer. Deze kippen krijgen een langere tijd om op een natuurlijke manier te groeien dan reguliere kippen. De ‘Les Landes’ kipfilet wordt geproduceerd van de Franse merkkip Label Rouge. Het vlees van deze kippen bevat meer eiwitten en vitamines, een goed evenwicht aan vetzuren en minder water. Label Rouge stelt aan het fokken echter nog hogere eisen dan de Europese wetgeving, en dat komt de smaak van de filet zeker ten goede. Bestelt u dit dan haalt u een kakelvers topproduct in huis. Fijn om te weten is dat Gelderblom-slagerijen enkel werken met basisgrondstoffen en zo min mogelijk met E-toevoegingen; hun kruidenfabrikant levert NSG-vrije kruidenpakketten. In de worstmakerij te Driebruggen maakt Gelderblom ook veel producten waarin gluten en lactose tot een minimum zijn beperkt.

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.