Gelderblom Montfoort

Gelderblom Montfoort

Lentespecialiteiten

Elke seizoen heeft zijn eigen specialiteiten. In de lente worden we elk jaar weer verrast door alles wat weer groeit en bloeit. De asperges behoren zeker tot een lentespecialiteit waar veel mensen elk jaar van genieten. De lente staat ook voor jong vee, zuiglamsvlees is vooral in de lente het lekkerst.


aspergetijd

De Hollandse asperges zijn slechts enkele weken per jaar verkrijgbaar.
Om van uw aspergemaaltijd iets bijzonders te maken hebben wij een ruime keus aan lekkere hammen welke goed combineren zijn met groene of witte asperges.

Boerenham
Grillham
Beenham
Aspergeham
Aspergesalade
​​​​​​​Aspergeschotel







lamsvleestijd

Hollands lamsvlees/zuiglam is te herkennen aan de subtiele smaak, de malse structuur en de licht ziltige uitgesproken smaak. Vlees van het Hollands lam is perfect geschikt om te bakken, braden, stoven of grillen, maar ook op de barbecue. Wij geven u graag het juiste advies. Door de specifieke smaak van dit lamsvlees heeft dit smaakvolle vlees weinig kruiden nodig. Wij adviseren altijd groene kruiden te gebruiken, die de heerlijke smaak niet weghalen, denk aan bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano en basilicum.